Kerala PSC Sports Questions and Answers 1

This page contains Kerala PSC Sports Questions and Answers 1 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. എം.എസ്. ധോണി ദ് അൺടോൾഡ് സ്റ്റോറി \' എന്ന ചിത്രം സംവിധാനം ചെയ്തത് ആര്?

Answer: നീരജ് പാണ്ഡെ

2. 2015 ലെ ക്രിക്കറ്റ് ലോകകപ്പ് കിരീടം നേടിയ ആസ്‌ട്രേലിയയുടെ ടീം ക്യാപ്റ്റൻ ആരായിരുന്നു?

Answer: മൈക്കൽ ക്ലാർക്ക്

3. First Indian lady who got a medal in Olympics

Answer: Karnam Malleswari

4. First India lady who got gold medal in Asian games

Answer: Kamaljith sindhu

5. ഇന്ത്യൻ മണ്ണിൽ ഒരു സീസണിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ടെസ്റ്റ്‌ റൺസ്‌ നേടിയ താരം

Answer: വിരാട്‌ കോഹ്‌ലി

6. 2016 കബഡി ലോകകപ്പ് ജേതാക്കൾ?

Answer: ഇന്ത്യ

7. 35 മത് ദേശീയ ഗെയിംസ് നടന്ന സംസ്ഥാനം

Answer: കേരളം

8. ലോകത്തെ ഫുട്ബോള് മത്സരങ്ങളെ നിയന്ത്രിക്കുന്ന സംഘടന

Answer: ഫിഫ

9. ലോകത്തെ ബാസ്കറ്റ്ബോള് മത്സരങ്ങളെ നിയന്ത്രിക്കുന്നത്

Answer: ഫിബ

10. ഭാരത രത്ന ലഭിക്കുന്ന ആദ്യ കായിക താരം ?

Answer: സച്ചിന്‍ തെണ്ടുല്‍ക്കര്‍

11. ഒളിന്പിക്സില്‍ ഇന്ത്യ ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ മെഡല്‍ സ്വന്തമാക്കിയ വര്‍ഷം ?

Answer: 2000

12. How many members in a cricket team?

Answer: 11

13. The player Viswanathan Anand defeated……….at Sofia to win his 4th Championship Title.

Answer: Topalov

14. Thomas cup is associated with

Answer: Badminton

15. WHO HAS WON THE 2016 LAUREUS WORLD SPORTSMAN OF THE YEAR AWARD?

Answer: Novak Djokovic

16. MARTIN CROWE, WHO DIED RECENTLY, WAS A CRICKETER FROM WHICH COUNTRY?

Answer: New Zealand

17. ഇന്ത്യയുടെ 68 മത്തെ ചെസ്സ് ഗ്രാൻഡ്മാസ്റ്റർ?

Answer: അർജുൻ കല്യാൺ

18. 2022 വനിതാ ഏകദിന ക്രിക്കറ്റ് ലോകകപ്പ് വേദി

Answer: ന്യൂസിലൻഡ്

19. 19 ആമത് ഏഷ്യൻ ഗെയിംസ് 2022 വേദി

Answer: ഹാങ്ഷു

20. Which country will host the Copa America for the second time in a row?

Answer: Brazil

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.