PSC Questions and Answers in Malayalam 59

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 59 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1161. ISRO 2015-ൽ വിക്ഷേപിച്ച 25-ആമത് വാർത്താവിനിമയ ഉപഗ്രഹം?

Answer: GSAT-6

1162. തമിഴ് ഒഡീസി എന്നറിയപ്പെടുന്ന കൃതി ?

Answer: മണിമേഖല

1163. .Distant​ ​objects​ ​are​ ​visible​ ​as​ ​a​ ​little​ ​out​ ​of​ ​focus​ ​in​ ​this​ ​condition:

Answer: Myopia

1164. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി ഇലക്ട്രിക് വാഹന നയം ആവിഷ്കരിച്ച സംസ്ഥാനം?

Answer: കർണാടക

1165. The Government of Tamil Nadu and the World Bank signed a loan agreement for the Tamil Nadu Irrigated Agriculture Modernization Project to promote climate resilient agriculture technologies. What is the amount of the loan that was sanctioned?

Answer: $318 million

1166. Which of the following article provides for the impeachment of the President?

Answer: Article 61

1167. Which organisation’s mouthpiece was the journal “Abhinava Kerala,”?

Answer: Atmavidya Sangham.

1168. Liu Xiaobo, who passed away on July 13, 2017, had won Nobel Prize for:

Answer: Peace

1169. Bheemsen Joshi is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Hindustani

1170. The objective resolution was moved in the constituent assembly on

Answer: Dec 13 1946

1171. Number of diseases covered by Integrated Child Development Scheme?

Answer: 6

1172. Which state government has recently roll out Startup and Innovation policy ‘2018-2023'? (Marks: 0)

Answer: Tamil Nadu

1173. The Robert Bosch Center for Data Science and Artificial Intelligence (RBC-DSAI) has established at which IIT?

Answer: IIT Madras

1174. What is the theme of the World Sustainable Development Summit (WSDS-2019)?

Answer: Attaining the 2030 Agenda : Delivering on our promise

1175. Operating system comes under.

Answer: System Software

1176. തെങ്ങിന്റെ കുമ്പുചിയലിന് കാരണമാകുന്നത്

Answer: ഫംഗസ്

1177. I can`t remember his ----- a single day off work

Answer: taking

1178. Which of the following is used as a moderator in nuclear reactor?

Answer: Graphite

1179. If PUBLISH is coded as BLUSHIP, how will DESTROY be coded?

Answer: STEOYRD

1180. He usually comes home late, _____?

Answer: Doesn\'t he?

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.