Kerala PSC Question Bank in Malayalam 55

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 55 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1081. കേരളത്തില്‍ വനിതകള്‍ കെട്ടിയാടുന്ന തെയ്യം?

Answer: ദേവക്കൂത്ത്

1082. 1948 ൽ ഗുജറാത്തിലെ അഹമ്മദാബാദിൽ ദർപ്പണ നൃത്ത വിദ്യാലയം ആരംഭിച്ച വിഖ്യാത നർത്തകി

Answer: മൃണാളിനി സാരാഭായി

1083. Which is the mostly spoken language in Asia?

Answer: Mandarin

1084. The International Seabed Authority recently extended India’s exclusive rights to explore polymetallic nodules from seabed in Central Indian Ocean Basin by how many years?

Answer: 5 years

1085. The nervous system of the computer

Answer: Control Unit

1086. ഇന്ത്യയുടെ മുത്ത് എന്നറിയപ്പെടുന്ന തുറമുഖം...?

Answer: തൂത്തുക്കുടി

1087. Maximum​ ​oxygen​ ​is​ ​available​ ​from:

Answer: Phytoplanktons

1088. Bones present in a human adult :

Answer: 206

1089. A collection of four bits is called :

Answer: Nibble

1090. Honeymoon Island and Breakfast Island are located in:

Answer: Chilka lake

1091. India's first ever National rail and Transport University will be set up at?

Answer: Vadodara(Gujarat)

1092. Which is the Headquarters of the Central Institute of Agriculture Engineering?

Answer: Bhopal

1093. The Father of Artificial intelligence:

Answer: John Makkarthe

1094. ആൽബർട്ട് ഐൻസ്റ്റിന് നൊബേൽ സമ്മാനം ലഭിച്ച വർഷം

Answer: 1921

1095. Use the correct form of article. There were several battles between English and French in India

Answer: The English and the French

1096. M. S. Subbalakshmi is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Carnatic

1097. Saina Nehwal has won the 2019 Indonesia Masters title against which player?

Answer: carolina Marin

1098. Hilderbrand is the unit of

Answer: Solubility parameter

1099. The Operation of a digital computer is based on the principle of?

Answer: Measuring

1100. .പ്രപഞ്ചത്തിന് കൊളംബസ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: യൂറി ഗഗാറിൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.