PSC Questions and Answers 2022 53

This page contains PSC Questions and Answers 2022 53 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1041. ഈ മെയിൽ വിലാസത്തിൽ @ സിംബൽ അവതരിപ്പിച്ചത്

Answer: റേ ടോം ലിൻസൺ

1042. In which district, Thattekkad bird sanctuary located

Answer: Ernakulam

1043. He is _____ government employee.

Answer: a

1044. കവിയുടെ കാൽപാടുകൾ ആരുടെ ആത്മകഥയാണ്?

Answer: പി.കുഞ്ഞിരാമൻ നായർ

1045. അൽമാട്ടി ഡാം ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്?

Answer: കർണാടക

1046. A green leaf placed in a dark room is illuminated by red light. The leaf will appear as

Answer: Black

1047. Which of the following committees on education is considered as the Magna Carta of English Education in India ?

Answer: Wood’s Despatch

1048. Iodine deficiency in the Sow’s ratio during pregnancy would be reflected through the symptom of……

Answer: Birth of hairless piglets

1049. Which of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT

Answer: Spam

1050. The area of Kerala is:

Answer: 38,863 sq. km

1051. Which country won the Snooker Team World Cup 2018?

Answer: India

1052. Who was the founder of All India Harijan Sangh in 1932?

Answer: Gandhiji

1053. Who is the new vice chairman of the NITI Aayog?

Answer: Rajiv kumar

1054. When the pointer is positioned on a ___ it is shaped like a hand

Answer: hyperlink

1055. Who among the following won the Lok Sabha elections with record margin ?

Answer: Preetham Munde

1056. By hacking web server traking control on another person’s website is called as web _____

Answer: Hijacking

1057. നിഷേധാനുപ്രയോഗത്തിന് ഉദാഹരണമേത്?

Answer: അങ്ങനെ പറയരുത്

1058. The L.C.M.of squares of two numbers is 12544 and the H.C.F.of the squares is 4.If one of the numbers is 14, what is the other number?

Answer: 256

1059. GST ലോക്സഭ അംഗീകരിച്ചത്

Answer: 2016 ആഗസ്റ്റ് 8

1060. അന്തരീക്ഷത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ കാണപ്പെടുന്ന മൂലകം

Answer: നൈട്രജൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.