Kerala PSC Questions in Malayalam 50

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 50 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
981. AD 1194ൽ ചാന്ദ് വാർ യുദ്ധത്തിൽ മുഹമ്മദ് ഗോറി പരാജയപ്പെടുത്തിയത്

Answer: ജയ് ചന്ദ്

982. which part of the following sentence is incorrect? The sudden change (A)/ of place (B)/ effected her health. (C)
a. A
b. B
c. C
d. No Error

Answer: C

983. തമിഴ് ഇലിയഡ് എന്നറിയപ്പെടുന്ന കൃതി ഏത്

Answer: ചിലപ്പതികാരം

984. കേരളത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ നദികൾ ഒഴുകുന്ന ജില്ല?

Answer: കാസർകോട്

985. Largest Producer of Thorium in the World :

Answer: Kerala

986. പുരുഷ സിംഹം എന്ന് വിശേഷിപ്പിക്കപ്പെട്ട നവോത്ഥാന നായകൻ?

Answer: ബ്രഹ്മാനന്ദ ശിവയോഗി

987. Which of the following is not a member of G-20 ?

Answer: Bangladesh

988. Mamamkam,the great ancient regional festival was held at:

Answer: Thirunavai

989. In which district is Charalkkunnu hill station ?

Answer: Pathanamthitta

990. Mohan works hard, ......?

Answer: doesn`t he

991. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper?

Answer: Plotter

992. The Travancore ruler who popularised Mohiniyattam?

Answer: Swathi Thirunal

993. The World Health Organisation (WHO) has launched new Global Influenza Strategy for which of the following periods?

Answer: 2019 - 2030

994. Which renaissance leader of Kerala founded Tatva Prakashika, a Sanskrit school, at Karaparamba in 1906?

Answer: Vagbhatananda

995. INF Treaty, which is in news recently, is in between which of the following countries?

Answer: United States & Russia

996. Which film has won the coveted Golden Peacock award at the 47th International Film Festival of India (IFFI)?

Answer: Daughter

997. The watershed between India and Myanmar is formed by ?

Answer: the Naga hills

998. `മൂപ്പന്‍` എന്ന പദം ഏത് വിഭാഗത്തില്‍പ്പെടുന്നു

Answer: തദ്ധിതം

999. In cyber law terminology’DoS’ means:

Answer: Denial of service

1000. 12,32,?,40 എന്നീ സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 32 ആണ്.എങ്കിൽ ? യുടെ വില എന്താണ്

Answer: 36

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.