Kerala PSC Questions 48

This page contains Kerala PSC Questions 48 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
941. 2017-ലെ National Women Congress Parliament പ്രമേയം

Answer: Empowering Women - Strengthening Democracy

942. ദേവഭൂമി എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഇന്ത്യന്‍ സംസ്ഥാനം ഏത് ?

Answer: ഉത്തരാഖണ്ഡ്

943. കേരളത്തിന്‍റെ സമ്പൂര്‍ണ്ണ സാക്ഷരതാ പ്രഖ്യാപനം എവിടെ വെച്ചാണ് നടന്നത് ?

Answer: മാനാഞ്ചിറ മൈതാനം

944. Subhananda Gurudevan was born at?

Answer: Budhannur (Cengannur)

945. The book "Chavara Achan : Oru Rekha Cithram" written by?

Answer: K.C.Chacko

946. . ________ is the modification of software to remove or disable features which are undesirable by a person.

Answer: Software cracking

947. Stalactities​ ​&​ ​Stalgmites​ ​form​ ​due​ ​to​ ​the​ ​precitpitation​ ​of:

Answer: CaCO3 *

948. Go​ ​back​ ​to​ ​Vedas’This​ ​call​ ​given​ ​by

Answer: Dayanand Saraswati

949. IIFC [India Infrastructure Finance Company] യുടെ പുതിയ മാനേജിങ് ഡയറക്ടർ ?

Answer: പങ്കജ് ജെയിൻ

950. Who Conduct 'Adi Lahala for Dalith'?

Answer: Poikayil Yohannan

951. Which of the following states are involved in Mulla Periyar dam issue?

Answer: Kerala-Tamilnadu

952. --------------component that connects the rack to the steering krunkles is:

Answer: Tie rod

953. ഭൂമധ്യരേഖ യ്ക്ക് സമാന്തരമായുള്ള വൃത്തരേഖകളാണ്..

Answer: രേഖാംശരേഖ

954. Which State has adopted the strategy of introducing chess in all students ?

Answer: Tamil Nadu

955. Midnight Diaries is an autobiography of

Answer: Boris Yeltsin

956. The author of 'Advaithachintha Padhati':

Answer: Chattampi Swamikal

957. സെക്കന്‍ററി എഡ്യൂക്കേഷന്‍ കമ്മീഷന്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: മുതലിയാര്‍ കമ്മീഷന്‍

958. Ethanol mixed with Methanol as the poisonous substance is called

Answer: Methylated spirit

959. Find the reciprocal of 0.01

Answer: 100

960. Who has been sworn-in as new President of South Africa?

Answer: Cyril Ramaphosa

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.