PSC General Knowledge Questions 46

This page contains PSC General Knowledge Questions 46 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
901. സ്വന്തമായി ഹൈകോടതിയുള്ള കേന്ദ്ര ഭരണ പ്രദേശം

Answer: ഡൽഹി

902. ഇരവികുളം പാർക്കിനെ ദേശീയോദ്യാനമാക്കിയ വർഷം

Answer: 1978

903. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ പ്രഥമ പുരുഷ സര്‍വ്വ നാമത്തിനു ഉദാഹരണം
a. താങ്കള്‍
b. ഞാന്‍
c. നീ
d. അവന്‍

Answer: അവന്‍

904. You can telephone me. ________ you like.
a. whichever
b. whenever
c. whatever
d. however

Answer: whenever

905. ഭാരത രത്ന ലഭിക്കുന്ന ആദ്യ കായിക താരം ?

Answer: സച്ചിന്‍ തെണ്ടുല്‍ക്കര്‍

906. The actual name of the person with the pen name “ Induchoodan” :

Answer: K.K. Neelakantan

907. ദക്ഷിണ കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും പഴയ രാജവംശം ?

Answer: ആയ് രാജവംശം

908. അദ്വൈത ദ്വീപിക’ രചിച്ചത്?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

909. ശരീരത്തിൽ കോബാൾട്ടിന്റെ പ്രധാന ധർമം?

Answer: ഇരുമ്പിനെ ആഗിരണം ചെയ്യുക

910. Which of the following have the highest frequency ?

Answer: Gamma rays

911. What is the simple interest on Rs 5000/- at 3% p.a?

Answer: 150

912. കോർണിയ മാറ്റി പുതിയ കോർണിയ വച്ചുപിടിപ്പിക്കുന്ന ശസ്ത്രക്രിയയുടെ പേര്?

Answer: കെരാറ്റോ പ്ലാസ്റ്റി

913. Who among the following was one of the 'Triumvirate of Travancore'?

Answer: C.Kesavan

914. World Computer Security Day:

Answer: November 30

915. ആരുടെ പേരിലാണ് മാഗ്സാസെ അവാർഡ്?

Answer: രമൺ മാഗ്സാസെ

916. പ്ര ാചീന കേരളത്തിലെ രത ്നവ്യാപാരികളുടെ കച്ചവടസംഘം ഏതായിരുന്നു?

Answer: അഞ്ചുവണ്ണം

917. .The key which is not found in English Typewriter:

Answer: Dead key*

918. വി.ഡി.ആര്‍.എല്‍ ടെസ്റ്റ് ഏത് രോഗവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു.

Answer: സിഫിലിസ്

919. The jerky motion of the carriage in due to:

Answer: Too much main spring tension

920. If 3 men or 4 women can plough a field in 43 days. how long will 7 men and 5 women take to plough it?

Answer: 12 days

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.