PSC Questions and Answers 2022 45

This page contains PSC Questions and Answers 2022 45 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
881. By the people of the people for the people എന്ന് ജനാധിപത്യത്തെ നിർവ്വചിച്ചത് ആര്

Answer: എബ്രഹാം ലിങ്കൺ

882. In India Implementation of the Panchayat Raj is step towards fulfillment of

Answer: Directive Principles

883. The Indian Parliament consists of :

Answer: Rajya Sabha, Lok Sabha and the

884. ഹിന്ദുസ്ഥാന്‍ ന്യൂസ്‌ പ്രിന്റ്‌ ഫാക്ടറി എവിടെയാണ് ?

Answer: വെള്ളൂര്‍

885. .ഏറ്റവുമധികം കന്നുകാലികള്‍ ഉള്ള സംസ്ഥാനം ?

Answer: ഉത്തര്‍ പ്രദേശ്‌

886. ധനകാര്യ കമ്മീഷനെ കുറിച്ച് പ്രതിപാദിക്കുന്ന ഭരണ ഘടനാ വകുപ്പ് ?

Answer: 280

887. Who is the father of computer?

Answer: Charles Babbage

888. Which country will host the FIFA World Cup of 2022?

Answer: Qatar

889. The Zamorin king who was the exponent of Krishanattom?

Answer: Manavedan

890. The place famous for the manufacture of ‘Uru’?

Answer: Beypore

891. The region of Kerala where ever green forests are seen ?

Answer: Silent Valley

892. Who presided over the first session of Indian national congress held at Bombay ?

Answer: W.C. Banerjee

893. The length and breadth of a rectangular field in the ratio of 12: 7 . Find the length if area of the field is 52,500 Sq.m?

Answer: 300 m

894. Who imposed restrictions on the vernacular press Act in India?

Answer: Lord Lytton

895. The default worksheets of a workbook in MS Excel 2007 is

Answer: 3

896. സംജ്ഞാനാമത്തിന് ഉദാഹരണമേത്?

Answer: ടെലിവിഷന്‍

897. Aber digital currency is issued by

Answer: UAE

898. മനുഷ്യനിലെ സ്ഥിരദന്തങ്ങളുടെ എണ്ണം?

Answer: 32

899. കാലാവസ്ഥാ പ്രവചനം, സമുദ്രനിരീക്ഷണം എന്നിവയ്ക്കായി 2009-ൽ ഇന്ത്യ വിക്ഷേപിച്ച ഉപഗ്രഹം :

Answer: ഓഷ്യൻ സാറ്റ് II

900. Social media company has suspended the account of former US President Donald Trump for 2 years?

Answer: Facebook

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.