PSC Questions and Answers in Malayalam 43

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 43 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
841. കേരളത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ചൂട് അനുഭവപ്പെടുന്ന സ്ഥലം?

Answer: പുനലൂർ

842. ആസിഡിൽ ലിമസിന്റെ നിറം

Answer: ചുവപ്പ്

843. Amazon India has signed a MoU with which state handloom department to educate weavers and artisans to directly sell their products to Amazon customers?

Answer: Telangana

844. An iteration control statement

Answer: For

845. Light year is the unit of_

Answer: Distance

846. इस प्रदेश में प्रचलित धरातल की माप में से कौन-सी सही नहीं है?

Answer: 20 बिस्वा = 1 बीघा

847. How many types of emergencies are in the Indian Constitution?

Answer: 3

848. 75% of the total volume of atmosphere is in

Answer: Thermoshpere

849. .Name of the Nitrogen fixing bacteria found in the roots of leguminous plants:

Answer: Rhizobium

850. The scientist who arranged the elements,in their increasing order of atomic weight is

Answer: Mendeleev

851. If BEAT is coded as GJFY in a certain code language then what should be the code for ROAD?

Answer: WTFI

852. Dobson`s unit measures the quantity of:

Answer: Ozone

853. Find the angle between the two hands of a clock at 3.20 pm

Answer: 20 degree

854. The economic depression dealt the ____ to his business

Answer: coup de grace

855. Who led the 'Mukuthi Agitation' for the sake of Lower caste people in Kerala?

Answer: Arattupuzha Velayudhan

856. Which city has been adjudged cleanest city in Swachh Survekshan 2019?

Answer: Indore

857. Time and tide wait for no man- ആശയം എന്ത്?*

Answer: കാലവും തിരമാലയും ആർക്ക് വേണ്ടിയും കാത്തു നിൽക്കില്ല

858. _________ is known as the 'Eternal City'.

Answer: Rome

859. മണിപ്പുരിന്റെ ഉരുക്കുവനിത

Answer: ഇറോം ചാനു ശർമിള

860. The video ____.. if you press this button:

Answer: pauses

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.