Kerala PSC Question Bank in Malayalam 39

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 39 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
761. First woman receiver of Bharat Ratna in India

Answer: Indira Gandhi

762. In which year the radio broadcasting started in India

Answer: 1927

763. Either John or Gopal .......... taken my book.

Answer: has

764. International Literary Day is observed on :

Answer: September 8

765. സർക്കാർ അനുമതിയോടെ തിരുവിതാംകൂറിൽ അയിത്ത ജാതിക്കാർക്കായി ആദ്യത്തെ ഇംഗ്ലീഷ് വിദ്യാലയം ആരംഭിച്ചത്?

Answer: പൊയ്കയിൽ യോഹന്നാൻ

766. जीएसटी चोरी करने पर कितने वर्ष के लिए कारावास का प्रावधान है?

Answer: पाँच वर्ष

767. Patela is used for—

Answer: Levelling

768. The next letter chain: ANT, BOU, CPV___?

Answer: DQW

769. A national level campaign was introduced to clean the streets, road and infrastructure of the country

Answer: Swach Bharath Abhiyan

770. The district of Kerala which has no coast line:

Answer: Kottayam

771. A boy divided the numbers 7654, 8506 and 9997 by a certain largest number and he gets same remainder in each case. What is the common remainder?

Answer: 199

772. Which is the segment in financial market dealing with long term capital?

Answer: Capital Market

773. കേരളത്തിലെ ആദ്യ സോഷ്യലിസ്റ്റ് പത്രം എന്നറിയ പ്പെടുന്നത്?

Answer: പ്രഭാതം .

774. .In air brakes,what is the position of valves in brake valve,when brake pedal is Released?

Answer: Inlet closed and outlet opened

775. . Who is the authority to grant permission to a member of Lok Sabha to speak in his mother tongue if he does not know English or Hindi?

Answer: Speaker

776. If I=9 YOU=61 then WE=---

Answer: 28

777. In 1938 Sahodaran Ayyappan founded a new political party named as

Answer: Socialist Party

778. I was going-------the documents last evening.

Answer: Through

779. Which of the following is not the part of Merge process ?

Answer: Data field

780. Which input device can not be used to work in MS - OFFICE ?

Answer: Joy Stick

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.