Kerala PSC Questions in Malayalam 34

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 34 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
661. സ്റ്റേറ്റ് ബാങ്ക് ഓഫ് ഇന്ത്യയുടെ കേരളത്തിലെ ആദ്യ ഡിജിറ്റൽ ബാങ്കിംഗ് ഗ്രാമം ആയി പ്രഖ്യാപിച്ചത്

Answer: കയ്പമംഗലം

662. ശുദ്ധാദ്വൈത സിദ്ധാന്തത്തിന്റെ ഉപഞ്ജാതാവ്

Answer: വല്ലഭാചാര്യർ

663. ഭൂകമ്പത്തിന്റെ തീക്ഷ്ണത അളക്കുന്ന ഉപകരണം

Answer: റിക്ടർ സ്കെയിൽ

664. 100 വരെയുള്ള എണ്ണല്‍ സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി എത്ര 10 പേന വില്‍ക്കുന്പോള്‍ 2 പേനയുടെ വില ലാഭമായി കിട്ടുന്നു എങ്കില്‍ ലാഭശതമാനം എത്ര ?

Answer: 25%

665. Extreme old age when a man behaves like a fool:

Answer: Dotage

666. Who is considered the ‘Guardian of public purse’ ?

Answer: Parliament

667. An aircraft flies 400 kms straight east from station A and landed at station B. From there it flies 300 kms straight north and landed at station C. what is the aerial distance between stations A and C?

Answer: 500 kms

668. If they really tried ,they -------------the prize

Answer: Could win

669. Dowry Prohibition Act , was passed by the Parliament in?

Answer: 1961

670. On July 10, 2017, Finance Minister Arun Jaitley launched a new income tax payer e-service module called:

Answer: Aaykar Setu

671. Where Central Coir Research Institute Situated ?

Answer: Kalavoor

672. Mahila Samridhi Yojana was launched during the period of Prime Minister?

Answer: P.V. Narasimha Rao

673. Who is also known as Sarvavidhyadirajan?

Answer: Chattambi Swamikal

674. Ergosterol is the other name of which provitamin?

Answer: Provitamin D2

675. A student multiplied a number by 4/5 instead of 5/4. The percentage error is

Answer: 36%

676. Which railway station has received Gold Rating by the Indian Green Building Council (IGBC)? (Marks: 0)

Answer: Vijayawada

677. ശൃംഖല ചങ്ങലയായും കൃഷ്ണൻ കണ്ണനായും മാറാർ വ്യാകരണ പരിണാമമാണ്?

Answer: ആഭ്യന്തരപദം

678. The first indigenously built air-to-air missile of India:

Answer: Asthra

679. The strength of an earthquake can be measured by a device called?

Answer: seismograph

680. അന്തരീക്ഷ വായുവിൽ ഓക്സിന്റെ അളവ്?

Answer: 21%

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.