PSC Questions and Answers 2022 29

This page contains PSC Questions and Answers 2022 29 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
561. ഏറ്റവും അവസാനം രൂപം കൊണ്ട ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം?

Answer: തെലങ്കാന

562. Trachoma control programme was merged with the national programme for the control of blindness in

Answer: 1976

563. The Swachh Bharat Mission launched in October 2014, aims at attaining an Open Defecation Free India by _____?

Answer: 2019 October 2

564. Who has been appointed as the new CMD of Small Industries Development Bank of India (SIDBI)?

Answer: Mohammad Mustafa

565. First Jain Counsil was held in 300BC under the chairmanship of ????

Answer: Sthulbhadra

566. The scientist who worked on genetics :

Answer: Mendel

567. Glass is a good :

Answer: Insulator

568. Which state is called the agricultural epitome of India?

Answer: Uttar Pradesh

569. A wide road with trees on either side is called......

Answer: Avenue

570. Land Acquisition Act came into force on

Answer: 2014 January 1

571. The present strength of Election Commission was appointed since?

Answer: 1993

572. Charity begins at .....

Answer: home

573. The Mother and child tracking system was launched by the Government of India on

Answer: 1 December 2009

574. ശ്രുതി ഭേദങ്ങളിൽ ശ്വാസത്തെ പുറത്തേക്ക് വിടുന്നതിന്റെ മാതിരി ഭേദം

Answer: അനുപ്രദാനം

575. `ശബ്ദം` എന്നര്‍ത്ഥം വരുന്ന പദം ഏത്?

Answer: ആരവം

576. Pass me the newspaper __________? (Add a proper question tag)

Answer: will you?

577. A can do work in 6 days and B can do the same work in 3 days .Then the time taken to finish thework,when they work together is

Answer: 2 days

578. ഹാരപ്പന്‍ സംസ്കാരത്തിന്‍റെ പ്രധാന ശേഷിപ്പുകളിലൊന്നായ മഹാസ്നാനഘട്ടം നിലനിന്നിരുന്ന പ്രദേശം?

Answer: മോഹന്‍ജൊദാരോ

579. കേരള നിയമസഭയുടെ ചരിത്രത്തില്‍സ്ഥാനാര്‍ഥി എതിരില്ലാതെ തിരഞ്ഞെടുക്കപ്പെട്ട ഏക മണ്ഡലം

Answer: മഞ്ചേശ്വരം

580. . ഇന്ത്യയിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ പത്രങ്ങൾ പ്രസിദ്ധീകരിക്കുന്ന രണ്ടാമത്തെ ഭാഷ?

Answer: ബംഗാളി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.