Kerala PSC Repeated Questions 28

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 28 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
541. 1857-ലെ ഒന്നാം സ്വാതന്ത്ര്യ സമരത്തിൽ ഗറില്ലാ യുദ്ധമുറയിലൂടെ ബ്രിട്ടീഷുകാരെ നേരിട്ട നേതാവ്?

Answer: താന്തിയതൊപ്പി

542. കരിമീനിന്റെ ശാസ്ത്രീയനാമം

Answer: എട്രോപ്ല സുരടെൻസിസ്

543. National Emergency, under_____ Article can be imposed any number of times.

Answer: Article 352

544. Nothing was known about him __________ ?

Answer: was it

545. മഴ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ലഭിക്കുന്നത് ഭൂമിയുടെ ഏതു ഭാഗത്താണ്?

Answer: ഭൂമദ്ധ്യ പ്രദേശം

546. സിംഗപ്പൂരിന്റെ ആദ്യ വനിതാ പ്രസിഡന്റായി സ്ഥാനമേറ്റത്?

Answer: ഹാലിമാ യാക്കൂബ്

547. The CheenaKesava Temple is found in:

Answer: Mysore

548. -In a 'Water Polo' team the number of players is

Answer: -7

549. NRI deposits are popularly known as:

Answer: Call money

550. ഗുരുവിന്റെ നേതൃത്വത്തിൽ 1924 സർവമത സമ്മേളനം നടന്നത് എവിടെ?

Answer: ആലുവാ അദ്വൈതാശ്രമത്തിൽ

551. India`s anti _ tank guided missile

Answer: Nag

552. അലാവുദ്ദീന്‍ ഖില്‍ജിയുടെ കാലത്ത് കമ്പോള നിയന്ത്രണത്തിന്‍റെ മേധാവിയായ ഉദ്യോഗസ്ഥന്‍

Answer: ഷഹ്ന

553. The chemical name of vitamine B2 is?

Answer: Riboflavin ( Water “)

554. What is the term used to describe a group of flies?

Answer: swarm

555. Kiru Hydro Electric Project, which is in news recently, is located on which of the following rivers?

Answer: chenab

556. Which global leader has won the Sustainable Development Leadership Award for year 2019 at WSDS?

Answer: Frank Bainimarama

557. ശരത്+ചന്ദ്രന്‍ കൂടിച്ചേരുമ്പോഴുള്ള രൂപം

Answer: ശരശ്ചന്ദ്രന്‍

558. THE IMAGE FORMED ON THE RETINA OF THE HUMAN EYE IS

Answer: real and inverted

559. A person having profound knowledge is ___

Answer: Scholar

560. ഏറ്റവും സ്ഥിരതയുളള മൂലകം ഏത്?

Answer: ലെഡ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.