Kerala PSC Questions in Malayalam 26

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 26 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
501. ദൂരദര്‍ശന്‍റെ അന്താരാഷ്ട്ര ചാനലായ ഡി.ഡി ഇന്ത്യ സംപ്രേക്ഷണം തുടങ്ങിയത്?

Answer: 1995 മാര്‍ച്ച് 14

502. A product is selling with 10% profit. if it selling for Rs.500 then, the profit will be 25%, then what is the selling price?

Answer: 440

503. " നിങ്ങളോര്‍ക്കുക നിങ്ങളെങ്ങനെ നിങ്ങളായെന്ന് " ആരുടെ വരികള്‍

Answer: കടമ്മനിട്ട

504. കേരളത്തില്‍ കണ്ടല്‍ഗവേഷണകേന്ദ്രം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെ
a. കരുനാഗപ്പള്ളി
b. പന്‍മന
c. ആയിരംതെങ്ങ്
d. അഴീക്കല്‍

Answer: ആയിരംതെങ്ങ്

505. Give one word for the following: One who forcibly seizes control of a bus or an aircraft is

Answer: Hijacker

506. The idiom 'hot under the collor' means :

Answer: angry

507. ഗാന്ധിജി ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിനെ കണ്ടുമുട്ടിയ സ്ഥലം?

Answer: ശിവഗിരി

508. ബഹിരാകാശത്തെത്തിയ ആദ്യ മനുഷ്യൻ?

Answer: യൂറി ഗഗാറിൻ

509. सिंचाई में जल-प्रयोग की कुशल मितव्ययिता के अनुसार कौ-सी प्रणाली श्रेयस्कर है?

Answer: ड्रिप प्रणाली

510. .Zero​ ​hour​ ​is​ ​at​ ​the​ ​discretion​ ​of

Answer: Speaker

511. 1993 മുതൽ തുടർച്ചയായ 25 വർഷത്തെ ഭരണത്തിൽ നിന്നും അടുത്തിടെ ഇടതു മുന്നണിക്ക് അധികാരം നഷ്ടമായ സംസ്ഥാനം?

Answer: ത്രിപുര

512. In which Language "athmopadesha sathakam" was Written ?

Answer: Malayalam

513. . Summer solstice in northern hemisphere:

Answer: June 21

514. the name 'surum' is related to the metal:

Answer: gold

515. The Gateway of Wayanad

Answer: Lakkidi

516. കോശം കണ്ടെത്തിയത് ?

Answer: റോബർട്ട് ഹുക്ക്

517. `അവള്‍ പോയി` എന്ന വാക്യത്തിലെ ക്രിയാരൂപം ഏത്?

Answer: മുറ്റുവിന

518. 4th India - ASEAN Expo and Summit 2019 inaugurated at __________?

Answer: New Delhi

519. I remembered _____. race.

Answer: the horse\'s winning

520. A can do a piece of work in 20 days. How much work will be finished in 12 days?

Answer: 3/5

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.