Kerala PSC Questions 24

This page contains Kerala PSC Questions 24 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
461. കേരളത്തിലെ മത്സ്യബന്ധന തുറമുഖം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെ?

Answer: നീണ്ടകര

462. Which agency was secured Krupasakaya Award of UNESCO ?

Answer: Grandhasaala Sangham

463. പാലക്കാട് ജില്ലയിലെ സൈലന്‍റ് വാലിയുടെ പഴയ പേര് ?

Answer: സൈരന്ധ്രി വനം

464. നൃൂനപക്ഷ ക്ഷേമ വകുപ്പ് കെെകാരൃ ചെയ്യന്നത്

Answer: മുക്താർ അബ്ബാസ് നഖ് വി

465. ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ മേജര്‍ തുറമുഖങ്ങളുള്ള ഇന്ത്യന്‍ സംസ്ഥാനം ?

Answer: തമിഴ്‌നാട്‌

466. .In​ ​operating​ ​system,Round​ ​ ​Robin​ ​Scheduling​ ​means:

Answer: A process allocation policy

467. ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിന്‍റെ അനുയായികൾ ശ്രീലങ്കയിൽ സ്ഥാപിച്ച സംഘടന?

Answer: സിലോൺ വിജ്ഞാനോദയം യോഗം

468. ‘ജാതിലക്ഷണം’ രചിച്ചത്?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

469. What is the name of the first satellite sent into space?

Answer: Sputnik

470. Part number, part description, and number of parts ordered are examples of–

Answer: input

471. Panchayati Raj System was introduced by:

Answer: 73rd amendment Act

472. Who got the ‘Dr.Sukumar Azhikode Thatwamsi Endowment’ for this year?

Answer: Dr.T.M.Thomas Issac

473. Which article deals with Emergency?

Answer: 356

474. Rourkela steel plant is located in

Answer: Orrisa

475. For what purpose the line space disengaging lever used?

Answer: Variable line spacing

476. The average of first 5 odd numbers between 10 and 30

Answer: 15

477. Right to Information Act passed in the year

Answer: 2005

478. The mirror ____.. broken when I dropped it in the bathroom.

Answer: got

479. Who is the present Chairperson of National Women`s Commission?

Answer: Rekha Sharma

480. ഊർജ്ജത്തിന് യൂണിറ്റ്

Answer: ജൂൾ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.