Kerala PSC Question Bank in Malayalam 23

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 23 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
441. First woman receiver of Bharat Ratna in India

Answer: Indira Gandhi

442. .He has been working here___1990

Answer: since

443. തന്റെ ദേവനും ദേവിയും സംഘടനയാണന്ന് പ്രഖ്യാപിച്ച നവോത്ഥാന നായകൻ?

Answer: മന്നത്ത് പദ്മനാഭൻ

444. Who is known as The Flying Sikh

Answer: Milka Singh

445. Who is known as king of Rock & Roll

Answer: Elvis Presley

446. The thieves not only robbed the travellers ............. , beat them up.

Answer: but also

447. Out of the following pairs of words which one is different from the rest?

Answer: Grandfather: Grandson

448. Who was the first to describe the mutiny of 1857 as the first war of independence?

Answer: Vinayak Samodar Savarkar.

449. Jainimedu, where Kumaranasan wrote 'Veenapoovu' is in the district of:

Answer: Palakkad

450. A and B start from a fixed point, A moves 6 km west ward and turns left and then covers 5 km. B moves 3 km north ward and stand there. The distance between A and B now is ;

Answer: 10 km

451. Chattambi Swamikal died at

Answer: Panmana

452. Introducing a man, a woman said, " He is the only son of my mother`s mother". How is the woman related to the man?

Answer: Niece

453. -------- is an input device of a computer

Answer: Scanner

454. THE NATIONAL SPECIAL OLYMPIC FOR SPECIAL CHILDREN WAS ORGANIZED IN WHICH CITY?

Answer: Shimla

455. Optimist is to cheerful as pessimist is to

Answer: gloomy

456. A glass rod placed in a colourless liquid seems to disappear because:

Answer: the glass and the liquid have the same refractive index

457. b....b..bb....,....bbb...bb..b

Answer: ababab

458. Find the next term of the series 11, 23,37, 53, _____

Answer: 71

459. Crop failure is a common phenomenon in the Indian agricultural field because the farmers depend on water.

Answer: seasonal rains

460. ' ഉദകം'എന്ന പദത്തിന്റെ അർത്ഥം?

Answer: വെള്ളം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.