Kerala PSC Facts About India Questions and Answers 20

This page contains Kerala PSC Facts About India Questions and Answers 20 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
381. ദേശീയഗാനം ആലപിക്കുവാൻ ആവശ്യമായ സമയം?

Answer: 52 സെക്കൻറ്

382. ഇന്ത്യൻ ക്രിക്കറ്റിന്റെ മെക്ക

Answer: കൊൽക്കത്ത

383. ഇന്ത്യയിലെ ഏക അഗ്നിപർവ്വതം എവിടെ സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നു

Answer: ആൻഡമാൻ നിക്കോബാർ

384. Which state in India has the largest coast line?

Answer: Gujarat

385. The nature of India as a secular state:

Answer: Equal respect to all religious

386. The Father of Modern Industry’in India is:

Answer: Jamshedji Tata

387. Name the President of India who addressed the Kerala Assembly firstly:

Answer: Dr.K.R.Narayanan

388. The first session of the Indian National Congress was presided over by:

Answer: Womesh Chander Banerjee.

389. In which year was the JnNURM officially inaugurated?

Answer: 3 December 2005

390. .Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?

Answer: .Wilson Jones

391. GIC was set up in

Answer: 1972

392. IT Act in India was amended in

Answer: 2008

393. At the time of Indian Independence Hyderabad was ruled by __________.

Answer: Ali Khan

394. Bandhan Express started in 2017 November connects India and .......

Answer: Bangladesh

395. The first state in India constituted on linguistic basis

Answer: Andhra pradesh

396. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി പീരങ്കിപ്പട ഉപയോഗിച്ച രാജാവ്?

Answer: ബാബർ

397. In which year the prevention of terrorism act (pota) was enacted in India

Answer: 2002

398. 7, Lok Kalyan marg is the official residence of

Answer: Indian Prime Minister

399. ഇന്ത്യയില്‍ സൈബര്‍ നിയമം നിലവില്‍ വന്നത് എന്ന്

Answer: 2000 ഒക്ടോബര്‍ 17

400. വരുണ 2021" ഏതൊക്കെ രാജ്യങ്ങൾ തമ്മിലുള്ള സംയുക്ത നാവികാഭ്യാസം ആണ് ?

Answer: ഇന്ത്യ - ഫ്രാൻസ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.